П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Двічі на гачку: рибалка спіймав рибу, яку відпустив назад у воду 30 років тому

Важливо

Британський рибалка вдруге виловив одного й того самого величезного дзеркального коропа. Між двома “зустрічами” минуло 30 років. Вперше Дейв Леві упіймав його в 1991 році. А тепер впізнав за унікальними ознаками та малюнком луски. Щоправда, короп відтоді чимало підріс.

Про це пише The Mirror.

Дейв Леві був ошелешений другою зустріччю з коропом, якого він спіймав на риболовлі 1991 року. Тоді підліток Дейв відпустив велику рибину назад в озеро. І от три десятка років потому підчепив на гачок знов.

“Я одразу його впізнав. Щойно я побачив його у воді, зрозумів, що це той самий короп, якого я зловив на початку дев’яностих. Хоча зараз він набагато більший. У рибини були такі ж відмітини і малюнок луски. Кожен дзеркальний короп унікальний, тому що в них різний малюнок луски. Коли я вперше зловив його, йому було, напевно, близько 10 років, тож зараз йому може бути вже далеко за 40”, — розповів Дейв.

За словами рибалки, він знав, що в озері водиться дуже старий короп. “Він виглядав геть пом’ятим, наче добряче пожив. Я повернувся додому, переглянув взуттєву коробку, повну старих світлин, і знайшов одну, на якій я був з ним, але з іншого боку. На старому знімку риба була набагато меншою, а в мене було набагато більше волосся”, — додав британець.

Фото з коропом з архіву Дейва. Зображення – Dave Levy/BNPS

За ці роки рибина дійсно погладшала: коли Дейв упіймав її в 91-му, та заважила 14 фунтів (6,3 кг), а тепер – 40 фунтів (18 кг).

Вважається, що дзеркальний короп живе до 70 років.

Зараз Дейв – професійний рибалка у фірмі, що продає товари для рибальства. А коли вперше зловив цього озерного велетня, займався монтажем килимів. “За минулі роки я пішов служити в армію і вийшов у відставку, був одружений і розлучений, у мене четверо дітей. Це божевілля, коли думаєш про це”. Ще пак, адже рибина весь цей час мирно плавала в водах того й самого озера в рибальському господарстві Frimley Pits Fishery в Сурреї.

Як розповідало раніше BitukMedia, рибалка з Великої Британії упіймав дуже рідкісного лобстера. Він яскраво-синього кольору. За оцінками фахівців, шанс виловити такого ракоподібного — один до двох мільйонів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі