Вівторок, 7 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Вампірів” побільшало: знайшли поховання дитини з навісним замком

Важливо

Незвичайне поховання дитини віком 5-7 років знайшли у польському селищі П’єн. Тіло помістили в могилу долілиць, а також розмістили на ньому навісний замок. Поховання знайшли лише за кілька метрів від могили “вампірки” XVII століття, яку польські археологи знайшли минулого року.

Про знахідку повідомляють науковці Університету імені Коперника на сайті закладу.

На шиї серп, а палець ноги закутий у замок – такою побачили археологи рештки жінки, похованої у XVII столітті у польському селищі П’єн, що неподалік Бидгоща. Є припущення, що односельці воліли не дати їй повстати з могили, аби не нашкодила живим.

Очевидно, жінка стала жертвою вірувань у вампірів. Через недоліки зовнішності сучасники легко могли записати нещасну у вампірши. 

Досі ведуться дослідження рештків “вампірки”, знахідка яих стала найбільшою подією минулорічних розкопок у Польщі. Фото – Nadesłane.

Продовживши розкопки на локації, археологи виявили лише за 1,5-2 метри від жінки-“вампіра” рештки дитини, повстання з могили якої теж, імовірно, боялися. Від тіла збереглися лише останки нижче колін, можливо, через осквернення могили, але вчені з’ясували, що воно лежало вниз головою, а під кістками виявили навісний замок, схожий на той, що й у “вампірки”.

Що цікаво, над могилою дитини виявили фрагменти кісток ще кількох дітей, зокрема частину щелепи із зеленим зубом. Схожий відтінок мало і піднебіння “вампірки”. Можливо, всі ці люди хворіли на однакову хворобу та лікувалися схожим чином, наприклад, суспензією золота, або ж були поховані зі сплавом міді у роті.

Окрім дитячої могили, археологи також натрапили поруч на рештки вагітної жінки, в якої збереглися останки плода.

Вчені продовжать вивчати тіла зі старого кладовища. Їх цікавить також, чому цвинтар влаштували на місці не з піщаним ґрунтом, як це зазвичай буває, а з кам’янистим і важким у копанні.

Як розповідало раніше BitukMedia, останки дітей з найбільшого “цвинтаря немовлят” в Італії досліджують археологи та антропологи. Небіжчиків поховали моторошним чином близько 1600 років тому. Вчені дійшли висновку, що так місцеві жителі намагалися запобігти повстанню мерців.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі