Середа, 8 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

З серпом на шиї – знайшли могилу жінки-«вампіра»

Важливо

Археологи вивчають кістяк жінки, яку поховали як вампіра.  Знахідку зробили у Польщі на цвинтарі XVII століття. На шиї покійниці серп, а палець ноги закутий у замок. Є припущення, що односельці воліли не дати їй повстати з могили.

Про це повідомляє Daily Mail.

Поховали “вампіршу” у селі П’єн, що неподалік Бидгоща. На її голові вчені знайшли залишки жіночого головного убору з дорогого шовку. Знатна або заможна, – припускають археологи.

В очі одразу кидається передній верхній зуб покійниці. Він великий і помітно випирає вперед. Через такий недолік зовнішності сучасники легко могли записати нещасну у вампірши. 

“З вампірами XVII століття треба було поводитись так. Відсікти голову чи ноги, помістити померлого обличчям долу, щоб кусав землю. Спалити або подробити рештки каменем, – розповів керівник розкопок, професор Даріуш Полинський. – А тут була застосована невідома раніше “технологія”. Якби померла спробувала підвестись, її голову відрізало б або пошкодило серпом”. 

Аналогічну “антивампірську” функцію, як припускають, виконував і залізний замок. Він нібито “закривав” для жінки можливість повернутися у світ живих.

Розкопки у польському селі П’єн. Фото – Daily Mail

У деяких частинах Євразії, особливо серед слов’ян, віра у вампіризм була істеричною. Відомо про масові страти людей, яких підозрювали у вампіризмі. Зокрема вважалось, ніби кровопивцями можуть стати самогубці, тому їхні тіла нівечили після смерті.

Як повідомляло раніше BitukMedia, скам’янілий бивень гігантського доісторичного слона знайшли археологи на півдні Ізраїлю. Імовірно, він належав тварині, що жила півмільйона років тому. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі