Субота, 20 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Археологи відкопали слонячий бивень віком 500 тис. років

Важливо

Скам’янілий бивень гігантського доісторичного слона знайшли на півдні Ізраїлю. Імовірно, він належав тварині, що жила півмільйона років тому. 

Про це повідомляє Reuters.

Йдеться про представника виду прямобивневих лісових слонів. Ці тварини виростали до чотирьох метрів заввишки і важили до 15 тонн. Отже, доісторичні слони були набагато більші, ніж нинішні африканські.

За словами археологів, знайдений бивень просто величезний. Його довжина – 2.5 м, діаметр – 20 см. Тільки один бивень доісторичного велетня важив майже 150 кг.

“Це найбільший цілий скам’янілий бивень, що коли-небудь знаходили в місцях розкопок в Ізраїлі або на Близькому Сході», – розповів археолог ізраїльського Управління старожитностей Аві Леві.

Прямобивневі слони з’явилися на Землі близько 780 тисяч років тому. Останні представники виду вимерли 30 тисяч років тому.

Ці величезні тварини харчувались листям та плодами різних дерев. Жили невеликими стадами – від п’яти до 15 особин. Відомо, що на них полювали первісні люди.

Знайдений бивень законсервують та доправлять до лабораторії. Вчені точніше визначать вік знахідки, а потім передадуть Національному кампусу археології Ізраїлю в Єрусалимі.

Як повідомляло раніше BitukMedia, на пасовищі біля британського села Кінгс-Стенлі знайшли добре збережену скам’янілу рибу. Поруч викопали рештки динозаврів та древніх молюсків.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі