П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

А тепер музика! Зображення телескопа Джеймс Вебб перетворили на музику (відео)

Важливо

Команда вчених разом з музикантами перетворили знімки, отримані з космічного телескопа “Джеймс Вебб”, на музику. Допомогла технологія, що так і називається – озвучування даних. Тепер можна послухати як звучать дві туманності й одна екзопланета.

Про це повідомляє webbtelescope.

У NASA вирішили перетворити зображення Вебба на музику й для цього обрали три об’єкти, які потрапили в перший набір наукових даних космічного телескопа. Тепер можна почути, як звучать Туманність Кіля і Південна кільцева туманність.  А ще музику, яку створює спектральний аналіз атмосфери гарячого газового гіганта — планети WASP-96b, розповідає Фокус.

Кожен з цих унікальних музичних творів відрізняється один від одного. Якщо Туманність Кіля звучить легко та розслабляє, то звуки Південної кільцевої туманності більше нагадують саундтрек з фільму жахів.

За допомогою методу озвучування даних вчені змогли створити унікальні звуки кожного об’єкта, враховуючи різні параметри. Наприклад, зірки в туманностях видають звуки, які залежать від їхнього розміру, яскравості й віку.

За словами Квена Гарта з Інституту досліджень космосу за допомогою космічного телескопа, така космічна музика є ще одним способом отримання інформації про космічні об’єкти.

“Звуки кодують інформацію, таку як колір, яскравість, розташування зірок, а якщо говорити про спектр планети, то тут кодується інформація про її важливі складові”, — говорить Гарт.

Як повідомляло раніше BitukMedia, фахівці NASA оприлюднили опрацьований запис звукових хвиль від надмасивної чорної діри. Вона розташована на відстані 240 мільйонів світлових років від Землі. Звучить вона “моторошно”.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі