Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Як жива – чудернацьку скам’янілу рибу знайшли на пасовищі

Важливо

На пасовищі біля британського села Кінгс-Стенлі знайшли добре збережену скам’янілу рибу. Поруч викопали рештки динозаврів та древніх молюсків.

Про це повідомляє ВВС.

«Мисливці за скам’янілостями» Невілл і Саллі Холлінгворт знайшли скам’янілість, більше схожу на скульптуру, на трав’янистому пагорбі прямо за коровником місцевого фермера. За формою зубів видно, що знайдений екземпляр був хижаком. Він належав до роду Pachycormus і нагадував тунця. До речі, уже створили 3D-модель унікальної знахідки. Пороздивлятися її можна ось тут.

Унікальністю знахідки є її розташування у просторі. Особливо науковці звертають увагу на очі – зазвичай голова риби лежить на площині і очі знаходяться горизонтально. Тут же вони наче дивляться вперед.

Власник худоби – Адам Найт – дозволив групі археологів провести розкопки. Вони знайшли рештки динозавра іхтіозавра, древніх молюсків белемнітів та амонітів та дрібних риб.

Вони датуються тоарським ярусом – початком юрського періоду ( 183 – 174 млн років тому). Цей період трапляється на території Британії рідко, але скам’янілості зазвичай добре збережені. Цього разу вдалося знайти рибу, у якої видно скам’янілий вміст шлунку.

У скам’янілої риби добре видно вміст шлунку. Фото: DEAN LOMAX

Як повідомляло раніше BitukMedia, у китайському місті Лешань, провінція Сичуань, на кам’яній підлозі ресторану знайшли відбитки лап двох динозаврів. Слідам близько 100 млн років.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі