П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У китайському ресторані знайшли відбитки лап динозаврів

Важливо

У китайському місті Лешань, провінція Сичуань, на кам’яній підлозі ресторану знайшли відбитки лап двох динозаврів. Слідам близько 100 млн років.

Про це повідомляє CNN.

Відбитки випадково побачив один із відвідувачів ресторану. Вони належали двом різним динозаврам із групи завроподів – величезних довгошиїх ящерів, які пересувалися на чотирьох лапах. Серед них бронтозаври, диплодоки та апатозаври. Жили вони у крейдяному періоді, говорить Ліда Сін, палеонтолог Китайського університету наук про Землю у Вухані.

Здогадки підтвердило і 3D моделювання, кажуть науковці. Два динозаври, які лишили відбитки, могли сягати в довжину 8 м.

Сін відзначає, що хоча «крейда» – це був період, коли динозаври «буяли», у Січуані знахідок решток того часу небагато.

Раніше на місці ресторану була птахофабрика і сліди були вкриті шаром піску і бруду. Тепер власник закладу встановив довкола них огорожу, аби ніхто з відвідувачів не ходив по доісторичній пам’ятці.

Як повідомляло BitukMedia, Китай розглядає проект безпілотної космічної місії до Венери Venus Volcano Imaging and Climate Explorer (VOICE). Її можуть запустити у 2026 році, а планети вона дістанеться через рік. Метою штучного супутника буде вивчення атмосфери і геології планети, а також пошук середовища, придатного для життя.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі