Середа, 24 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

За стіл переговорів Росія має сісти після поразки на полі битви, – Кулеба

Важливо

Метою росії є знищення України. Переговори із керівництвом кремля будуть проводитися лише після її поразки на полі битви.

Про це в інтерв’ю Forbes.ua заявив голова українського МЗС Дмитро Кулеба.

За словами дипломата, росія зараз змінила тактику і замість намагання захопити Україну швидко використовує ракетні удари, як то по Вінниці, Харкову і Миколаєву,  і намагається просуватися на сході. Але від основної мети – знищення України, кремль не відмовився.

За словами Кулеби, президент України Володимир Зеленський не виключає можливості сісти за стіл переговорів із росіянами, але за нинішньої агресивної політики це неможливо.

“Всі розуміють, що переговори безпосередньо привʼязані до ситуації на фронті. Я всім партнерам кажу просту річ: “За стіл переговорів Росія має сісти після поразки на полі битви. Інакше це буде знову мова ультиматумів”, – зазначив голова МЗС. 

«Жодних переговорів про мир станом на зараз немає з вини російської сторони, і ніхто на цю тему не зустрічається», – наголосив він.

Як повідомляло BitukMedia, 19-річний строковик Національної гвардії України 17 липня вразив із ПЗРК “Ігла” вже 6-й за рахунком ворожий літак. Строковика прозвали “Запорізьким месником”.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі