П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Черепах рідкісного виду врятували від смерті

Важливо

Поранених рідкісних зелених морських черепах врятували співробітники Музею морської черепахи на віддаленому японському острові Кемуджіма префектури Окінава. Зловмисники порізали тваринам горло та ласти.

Про це повідомляє BBC.

Понад 30 поранених морських зелених черепах виявили японські правоохоронці на мілководді довжиною 50 м. Науковці говорять, що це природне середовище їх існування. Тварини були накриті під водоростями, якими вони харчуються.

Деякі із черепах мали поранення на шиї та ластах– попередньо вчинені за допомогою леза, і стікали кров’ю, деякі – насилу дихали. Працівники місцевого Музею морських черепах прибули на повідомлення правоохоронців та надали допомогу тваринам, котрі на той час лишалися живими.

Співробітник музею Йоші Цукакоші  прокоментував CNN, що черепахи пошкоджують сітки, які розставляють місцеві рибалки.

«Деякі рибалки вважають, що черепахи з’їдають всю морську рослинність, перш ніж вона виросте, і це заважає рибі нереститися в цьому районі»,  – пояснює він.

Усі види морських черепах знаходяться під охороною, оскільки їм загрожує знищення, і перебувають у Червоному списку Міжнародного союзу охорони природи.

Як повідомляло BitukMedia, рейнджери та ветеринари таїландської провінції Накхон Найок провели рятувальну операції із порятунку 10-річної слонихи та її доньки-слоненяти із дренажної ями . Доросла тварина травмувалася під час порятунку і медики робили їй серцево-легеневу реанімацію.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі