Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Забутий шедевр: власники старовинного замку знайшли картину знаменитого художника

Важливо

Картину всесвітньо відомого англійського художника знайшли у гостьовому крилі замку Крауфурдленд в Шотландії його нинішні власники. Подружжя Саймона та Адіті Крауфурд планують продати знайдений пейзаж за понад 2 млн доларів. Адже це робота самого Джона Констебла

Про це пише Daily Mail.

“Старий міст через Ейвон” – на рамі картини написано її назву. Є тут і підпис художника. Відомо, що це полотно було придбано пращурами нинішніх власників у 1918 році і відтоді висіло в гостьовому крилі шотландського замку Крауфурдленд.

За даними видання, близько 10 років тому лорд Саймон Крауфурд відносив картину до експертів одного з аукціонних будинків, аби оцінили її вартість. Однак тоді спеціалісти з антикваріату визнали роботу підробкою Джона Констебла. Але зараз фахівці хочуть знову перевірити пейзаж на автентичність. Якщо полотно виявиться оригіналом, пара виставить його на аукціон. Очікувана виручка – понад 2 млн доларів.

Відомий антиквар Ронні Арчер-Морган побачив картину та зрозумів, що вона може бути оригінальним твором Констебла. Він зробив висновок, що у пари в руках справжнє “золото”. Зараз картина проходить експертизу, яка займе півроку. 

От тільки Арчер-Морган вважає, що назва могла бути помилкою автора рами, оскільки його дослідження показало, що зображений міст насправді перетинає річку Темзу в Абінгдоні, що в Оксфордширі. Записи Джона Констебля показують, що художник був у цьому районі приблизно в той час, коли було створено полотно –  у 1820-х роках.

За словами подружжя, виручені з продажу картини гроші вони витратять на утримання замку, який щорічно обходиться Крауфурдам у 128 тис. доларів. Через дороге обслуговування замку власники навіть думали його продати.

Замок Крауфурдленд розташований за 40 км на південь від Глазго. Будівля була збудована у XVI столітті і от уже 800 років перебуває у володінні родини Крауфурд.

Зараз замком Краудфурдленд та його маєтком площею 243 га керують його 28-й лорд Саймон Хоуісон Крауфурд і його дружина Адіті, які сподіваються передати володіння своїм двом дітям у спадщину.

Саймон та Адіті були приголомшені, дізнавшись про потенційну цінність картини. Фото – Channel 4

До речі, картина Констебля “Замок” стала однією з найдорожчих британських картин, коли-небудь проданих з аукціону. У в липні 2012 року за неї виручили  22,4 млн фунтів стерлінгів.

Художник народився в Іст-Бергхолті, Саффолк, у червні 1776 року і помер у квітні 1837 року. Джон Констебл – англійський живописець, один з найталановитіших пейзажистів Англії та Західної Європи. Вважається, що його творчість вплинула на французьких романтиків, художників барбізонської школи й імпресіоністів.

Як розповідало раніше BitukMedia, рідкісну картину голландського художника Пітера Брейгеля-молодшого знайшли у приватному будинку на півночі Франції. Полотно оцінили у 800 тисяч євро. Сім’я володіє ним з 1900 року, але вважала копією.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі