Понеділок, 6 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Самостійно навчився добувати дикий мед – 82-річний чоловік живе сам посеред Полісся

Важливо

82-річний Максим Костюкевич 12 років живе у хаті посеред лісу. Тримає диких бджіл, котів, собак та корів. Його господарство – за 4 км від села Великі Озера на Рівнинщині.

Про чоловіка розповідає Суспільне.

Костюкевич доглядав матір до того часу, як вона померла у 96 років.

“Перед смертю вона не ходила, не бачила, лише говорила. Підіймав матір, і судина в мене лопнула. Як упав, як став качатися… Вона казала, що вельми страшно я стогнав. Кажу: «Мамо, наробила ти мене калікою»”, – пригадує чоловік.

Дружини й дітей у чоловіка нема. Жінку, на якій мав одружитися, збило авто незадовго до весілля. Після того одружитися не вийшло.

Костюкевич тримає сотню бортей з роями диких бджіл. Розповідає, що він вчився роботі з ними самостійно.

“Люди ж грамотніші за мене, тримають бджіл багато, бджоловоди, а я — самоучка. Прийшов, поглядів перед Покровою. Бачу, що бджоли не нанесли багато. Береш мед, ставиш там, нехай беруть”,  – каже Костюкевич.

Зізнається, що за все життя не приймав пігулок, а лікується медом.

Також у господарстві має котів, собак та 11 корів. Щодня випиває по 3 л молока, решту віддає тваринам.

Світла у хаті нема – лампочку підключає до акумулятора. Аби бути в курсі новин, кожні півгодини слухає радіо. Також до нього майже щодня навідуються люди з села або родичі.

“Якби я не тримав худобу, нічого не тримав — я б спився, — страшне діло, — і пішов би, люди, красти. Мене заставило б, друзі заставили б. Я хочу, щоб всі люди жили добре і я біля них”, – каже чоловік.

Як повідомляло BitukMedia, aмериканець зі штату Каліфорнія 35-річний Роберт Бретон покинув роботу і переїхав до Гаваїв, де оселився у будинку на дереві. Чоловік каже, живе зараз життя своєї мрії.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі