Неділя, 5 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У червні кияни взяли в родини рекордну кількість безпритульних тварин

Важливо

У червні кияни взяли додому рекордну кількість тварин з притулку. Йдеться про котів та собак, які “осиротіли” з початку повномасштабного вторгнення рф. Українське суспільство мобілізувалось для підтримки людей і тварин, постраждалих від підриву Каховської ГЕС, і не тільки.

Про це повідомляє КМДА. 

Спільно з волонтерами кияни за місяць прилаштували 132 тварини з Київської міської лікарні ветеринарної медицини. Загалом за перше півріччя 2023 року нову домівку знайшла 281 тварина.

Містяни почали більш активно прилаштовувати котів і собак після підриву Каховської ГЕС, вважає виконувачка обов’язків директорки комунального підприємства Наталія Мазур.

“Щойно ми почали допомагати тваринам, які постраждали внаслідок терористичних дій рф, одразу отримали дуже багато звернень з пропозиціями про допомогу. Люди зголошувалися взяти тварину з притулку, зокрема брали не тільки тих, що прибули з Херсонщини. Завдяки цьому ми змогли звільнити місця для тих, кому вони були потрібні”, – зазначила Мазур.

За її словами, мешканці столиці демонструють людяність і готовність допомогти в найскладніший час: навіть у лютому-березні 2022 року прилаштування тварин не зупинилось, попри все кияни продовжували брати тварин з притулків.

Ще трохи цифр: за перше півріччя 2023 року КП “Київська міська лікарня ветеринарної медицини” стерилізувало 5 171 безпритульну тварину, щеплення від сказу отримали 5 007 собак і котів.

Раніше BitukMedia розповідало про мешканця Мирнограда, що на Донеччині, який доглядає 127 собак та 32 кота. Чоловік створив тимчасовий притулок і ледь не щодня прихищає нових тварин.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі