П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Рідкісну книгу про Гаррі Поттера продали за 10,5 тис. фунтів

Важливо

Перше видання роману “Гаррі Поттер та філософський камінь” продали на аукціоні в англійському Лічфілді за 10,5 тис. фунтів. Йдеться про книгу, випущену 26 років тому

Про це повідомляє сайт аукціонного будинку Richard Winterton Auctioneers.

Вперше роман “Гаррі Поттер та філософський камінь” британської письменниці Джоан Роулінг випустило видавництво Bloomsbury у 1997 році. Наклад був мізерний – 500 примірників у твердій палітурці. 300 з них розіслали до бібліотек.

Через рік колекціонер зі Стаффордшира придбав вилучену з бібліотеки Вулвергемптона книгу про Гаррі Поттера за 30 пенсів (10 гривень). На початку 2023 55-річний чоловік несподівано помер, а його колекція дісталася родичам. Члени сім’ї знали про рідкісний примірник, але думали, що той загубився при переїзді. Знайти його серед особистих речей колекціонера змогли співробітники аукціонного дому Richard Winterton Auctioneers: вони виявили книгу після копіткої перевірки сотень ящиків з його речами.

Аукціоністи оцінили книгу “Гаррі Поттер і філософський камінь” у 3-5 тисяч фунтів (137 – 228 тис. гривень). За їхніми словами, торги викликали міжнародний інтерес. У результаті рідкісна книга дісталася мешканцю Лос-Анджелеса за 10,5 тисяч фунтів (480 тис. гривень).

Як розповідало раніше BitukMedia, британська бібліотекарка на пенсії Джанетт Таквелл вирішила продати перші видання книг про Гаррі Поттера з автографами автора. Дві перші книги саги оцінили в тисячі фунтів. Жінка забула, що понад 20 років тому Джоан Роулінг зробила їй подарунок.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі