Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Діти з інвалідністю встановили національний рекорд України на гірській річці

Важливо

33 учасники й учасниці із різних областей України встановили національний рекорд у категорії “Наймасовіший сплав гірською річкою, здійснений дітьми з інвалідністю”. Юні екстремали спускалися річкою Чорний Черемош у Карпатах.

Про це повідомляє Суспільне.

Як розповідає один із співорганізаторів сплаву керівник ГО “Подаруй життя” Сергій Бондаренко, рекорд встановили діти, які мають аутизм, ДЦП, синдром Дауна, затримку психічного розвитку, неврологічні захворювання, та діти, які перенесли інсульт. Їх супроводжували 16 інструкторів.

“Ми хочемо показати всім людям, щоб вони не боялися цих дітей, а навпаки — приходили, спілкувалися з ними. Щоб вони, коли бачать їх на вулиці, підходили до їхніх батьків і не боялися, а їхні діти гуляли — з цими дітьми. Також ми показуємо, що можливості цих дітей — безмежні, ви просто маєте вірити в них”, — каже Бондаренко.

До встановлення рекорду готувалися два роки, здійснили сім пробних сплавів, розповідає Бондаренко.

Це третій рекорд українських дітей із інвалідністю. Наприкінці липня 2021-го 41 учасник рекорду піднявся на Говерлу. Минулого року встановили національний рекорд в Угорщині у сплавах на човнах-драконах, каже Бондаренко.

Як розповідало BitukMedia, 9-річний Юрій Напора зі Львівщини за рік зібрав для ЗСУ 2,5 млн грн. Хлопчик їздить із концертами по сільських громадах та виступає на вулиці.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі