Вівторок, 7 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

9-річний хлопчик зібрав на концертах 2,5 млн грн для ЗСУ

Важливо

9-річний Юрій Напора зі Львівщини за рік зібрав для ЗСУ 2,5 млн грн. Хлопчик їздить із концертами по сільських громадах та виступає на вулиці.

Про це розповідає  Самбірська міська рада.

Хлопчик гастролює разом із батьком, яким акомпонує йому на синтезаторі. Родина волонтерів співпрацює з організацією, керівником якої є капелан о. Михайло Греділь. За рік назбирали 2,5 млн грн. За ці гроші купували квадракоптери і тепловізори, амуніцію, запчастини та інші необхідні речі.

“Одного разу Юрчик почув історію хлопця з Чернігова, який передав велику суму на допомогу нашій армії. Не пригадаю зараз його імені. Син надихнувся і попросив допомогти йому з такою ж діяльністю. Ось так усе і почалося,” – розповідає батько Юрія.

Юрій є учасником хору “Дударик”. З батьком виступають у вільний від школи та інших занять час. Репертуар складають разом – в основному на військову тематику.

Під час нещодавнього виступу уСамборі зібрала 26 тис. грн. Їх планують передати на придбання тепловізора для воїна 82-ї десантно-штурмової бригади Юрія Годомського.

Як повідомляло BitukMedia, 15 тис. хористів у латвійській Ризі заспівали Гімн України. Подія відбулася у рамках 150-го хоровому фестивалі. Україну представляє Львівська національна академічна чоловіча хорова капела “Дударик”.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі