Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

15 тис. хористів заспівали Гімн України (ВІДЕО)

Важливо

15 тис. хористів у латвійській Ризі заспівали Гімн України. Подія відбулася у рамках 150-го хоровому фестивалі. Україну представляє Львівська національна академічна чоловіча хорова капела  “Дударик”.

Про це повідомляє Укрінформ.

Загалом на фестивалі у Ризі присутні близько 40 тис. хористів. “Дударик” – єдиний закордонний колектив, усі інші – латвійські.

Фестиваль у Ризі вважають найбільшою хоровою подією в світі. Окрім того, він є шедевром усної і нематеріальної спадщини людства. Вселатвійське свято пісні і танцю проводять з 1873 року кожні п’ять років. Традиційно там виконують народні та класичні пісні акапельно. Але останнім часом у репертуар включають популярні пісні.

«До фестивалю прикута увага усієї Латвії і світової громадськості впродовж цілого тижня. І головним цьогорічним висловом (меседжем) є декларація підтримки українського народу у боротьбі за незалежність і за саме існування. В такий спосіб Латвія промовляє до цілого цивілізованого світу – Перемога буде за Україною!”, – наголосив керівник та диригент «Дударика» Дмитро Кацал.

Як повідомляло BitukMedia, президент України Володимир Зеленський відвідав столицю Болгарії Софію та із місцевим прем’єр-міністром Ніколаєм Денковим підписав Спільну декларацію щодо євроатлантичної інтеграції України. Цей візит є важливим, оскільки відбувся під час підготовки до саміту НАТО у литовському Вільнюси.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі