П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Болгари висловили задоволення – Софія підтримує прагнення України до НАТО

Важливо

Президент України Володимир Зеленський відвідав столицю Болгарії Софію та із місцевим прем’єр-міністром Ніколаєм Денковим підписав Спільну декларацію щодо євроатлантичної інтеграції України. Цей візит є важливим, оскільки відбувся під час підготовки до саміту НАТО у литовському Вільнюсі.

Про це написав  заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква у Facebook.

У декларації, зокрема, йдеться, що Болгарія підтримує праннення України отримати членство в НАТО, коли це буде можливо. Болгарські урядовці визнали що це єдиний спосіб забезпечити безпеку для України та євроатлантичного регіону.

Болгарський уряд висловив задоволення досягненнями України в процесі євроатлантичної інтеграції та пообіцяв збільшити спільні зусилля для підтримки України у вступі до НАТО.

Болгарія також готова надавати політичну та матеріальну підтримку Україні, а також брати участь у відновленні країни разом з іншими міжнародними організаціями та партнерами.

Варто відзначити, що підтримки Болгарії є показовою, оскільки саме цю країну росія дуже часто використовує для маніпуляцій. Росіяни влаштовують набіги російських тролів на болгарські ЗМІ з метою формування враження суспільної думки. Після цього фейкову картинку підхоплюють російські пропагандисти.

Фрази “болгари захопилися” та “болгари обурилися” із заголовків російських видань стали мемами в інтернеті та є свідченням грубої агентурної роботи недолугих російських спецслужб.

Як повідомляло BitukMedia, художниця із Харкова Поліна Кузнєцова 85 хвилин пробула в акваріумі посеред озера. Таким чином намагалася привернути увагу міжнародної спільноти до трагедії підриву Каховської ГЕС.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі