Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Жирафи миру – 14 тварин повернулися до національного парку після війни

Важливо

14 жирафів доправили до Національного парку Іона в африканській Анголі із Намібії. Популяція диких тварин в Анголі значно скоротилася через громадянську війну, яка тривали із 1975-го по 2002 роки. Жирафи вимерли там у 1990-му.

Про це повідомляє The Guardian.

Сім самців та сім самок подолали наземним транспортом понад 1,3 тис. км. Їх не присипляли і не давали заспокійливе. Тому твари ретельно обирали за віком, адже перевезення більш масивної тварини могло завдати шкоди її здоров’ю. Ці молоді жирафи маювисоту у 3,5 м.

Тварин надала приватна намібійська сафарі-ферма. Їх спіймали 3 липня. Перед тим, як помістити жирафів у вантажівку, їм на вуха одягнули бірки, які мають мініатюрну сонячну батарею і відслідковуються від супутника за GPS.

Ангольський жираф є підвидом південного жирафа, який має два виступи на голові. Чисельність популяції зараз нараховує близько 20 тис. особин, вони в основному зустрічаються в північній Намібії, а також у Замбії та Ботсвані, а також деякі в Демократичній Республіці Конго та Південній Африці.

Фото: Casey Crafford/GCF/African Parks

Жирафи зникли із парку Іона в 1940-х. У 1970-х їх популяція в Анголі значно скоротилася. Станом на 1990-й жодного жирафа у країні не лишилося. Основною причиною називають громадську війну, яка почалася у 1975-му після того, як Ангола отримала незалежність від Португалії, і тривала до 2002-го.

14 жирафів, котри прибули в Національний парк Іона, сподіваються учасники місії, будуть лише першими поселенцеями, і скоро популяція цих тварин відновиться.

Як повідомляло BitukMedia, yсе передмістя Монреаля Сен-Лазар у канадській провінції Квебек уже більше тижня шукає білого павича. Птаху допомогла втекти самиця поні на місцевій фермі.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі