Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Місце вбивства Юлія Цезаря стане музеєм просто неба

Важливо

Поціновувачі історії зможуть прогулятися поблизу місця, де, за легендою, Гай Юлій Цезар зустрів свою криваву смерть. Цього тижня влада Рима відкриває нові доріжки на стародавній локації. Досі туристи могли оглядати історичний об’єкт, який знаходиться нижче рівня вулиці, тільки здалеку і згори.

Про це розповідає Reuters.

Доступною для відвідувачів стане відома площа Торре-Арджентина в Римі. Довгі роки вся стародавня локація разом із залишками античного храмового комплексу, була закрита.

Наміри щодо реконструкції цієї території міська влада озвучувала ще 2019 року. Проте коронавірус перекреслив плани. Площу, яку планували відкрити ще 2021 року, відкривають тільки у червні цього року.

На площі Торре Арджентіна розташовані руїни чотирьох римських храмів і Театр Помпея, біля входу до якого була Курія Помпея для засідань сенату. У ній якраз змовники і вбили Цезаря у 44 році до н.е.

До останнього часу площу можна було оглядати лише з рівня вулиці. Звідти відкривається вид на всі чотири храми, театр, портики, терми й інші споруди античної та середньовічної епох. Видно й бетонну будівлю на безпосередньому місці загибелі Цезаря, яку встановив його наступник – Октавіан Август.

Площа Торре-Арджентина в Римі. Фото – з відкритих джерел

Вже від 20 червня відвідувачі зможуть пересуватися цією локацією спеціальними доріжками на рівні землі та побачити споруди зблизька.

Профінансував роботи на місці, яке вперше було виявлено та розкопано під час будівельних робіт у Римі в 1920-х роках, італійський будинок моди Bulgari. 

На площі вже давно існує притулок для кішок. Мерія Рима запевнила, що реконструкція не позначилась на його роботі.

Площадь стане громадським простором, але для туристів вхід буде платним 5 євро ($5,50).

Нагадаємо, 15 березня 44 р. до н. е. група римських сенаторів під проводом Брута, зарізала імператора Гая Юлія Цезаря у Курії Помпея, коли той сидів у кріслі очільника сенату. На точне місце вбивства вказує плита два на три метри. Її, на думку археологів, встановив Октавіан Август на згадку про Цезаря, який всиновив його.

Як розповідало раніше BitukMedia, в римському Колізеї встановили панорамний ліфт. У стародавні руїни було вмонтовано сучасний підйомний механізм зі скляною кабіною. З неї можна розглянути і сам амфітеатр, і його околиці.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі