Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Нігерійські батьки оплачують шкільні рахунки сміттям (ВІДЕО)

Важливо

У Нігерії еко-активісти з African Cleanup Initiative приймають у батьків школярів вторсировину, продають її на переробку, а виручені кошти спрямовують на оплату навчання дітей. В такий спосіб хочуть зробити освіту доступнішою, а 13-мільйонний мегаполіс — чистішим.

Про це повідомляє Reuters.

От вже чотири роки батьки школярів з Лагоса збирають у місті бляшанки, пластикові пляшки та картонні коробки. Кошти від продажу такої вторсировини потім витрачаються на зарплати вчителям, купівлю шкільної форми, підручників і канцелярського приладдя.

Ця схема спрямована на зменшення кількості дітей, які не відвідують школу, а також кількості сміття на вулицях 13-мільйонного мегаполіса, сказав Олександр Ахігбе, засновник екологічної групи African Cleanup Initiative.

І схема показала себе цілком дієвою. Завдяки їй одна з міських шкіл My Dream Stead розширилась – і приміщеннями, й учнями. Тепер їх 120 проти сімох на момент відкриття у 2019 році. Плата за навчання в My Dream Stead становить 130 доларів на рік.

Як розповідало раніше BitukMedia, Київський проєкт із сортування відходів “Япомогабокс” створив перший у світі автомат із переробленого пластику, який примає пластик на переробку. Його корпус складається із колишніх кришечок до пляшок із напоями.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі