Середа, 1 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Майте терпіння слухати: індієць записав найдовшу пісню в історії

Важливо

Джагадіш Піллаї, індійський письменник, дослідник та  мотиваційний оратор з Варанасі, записав найдовшу пісню в історії. На її створення пішло понад чотири роки. А на прослуховування треба майже 6 днів.

Про це повідомляє офіційний сайт Книги рекордів Гіннеса.

З 2013 до 2018 рік середня тривалість пісень у чарті Billboard Hot 100 скоротилася з 3 хвилин 50 секунд до 3 хвилин 30 секунд. Ця тенденція зберігається досі – за деякими винятками. На тлі пісень, що скорочуються, помітно виділився Джагадіш Піллаї.

У квітні він створив, записав та змікшував неймовірно довгий трек. Його пісня тривалістю 138 годин 41 хвилину та 20 секунд отримала відзнаку Книги рекордів Гіннеса як найдовша в історії. Майже шість днів прослуховування!

Пісня заснована на епічній поемі “Рамачарітаманаса” (Shri Ram Charit Manas) індійського поета XVI століття Тулсідаса. Твір про легендарного царя Рама, сьомого аватара Вішну, складається з понад 15 тисяч віршів і вважається одним з шедеврів літератури на хінді.

Піллаї розпочав створення треку ще у 2019 році. От тільки через пандемію коронавірусу із записом виникли проблеми. Музичний проєкт під назвою “Рамачарітаманаса” вдалось реалізувати лише наприкінці 2022 року. На його створення індієць витратив чотири роки, 63 дні та 295 годин.

Місце, де доктор Піллаї встановив рекорд, має особливе значення, оскільки місто Варанасі, що у Північній Індії, вважається духовним центром прихильників індуїзму. Варанасі часто згадувався в епічних сагах, а ще це одне з найстаріших населених міст планети. За словами Піллаї, він прагнув не лише побити рекорд, а й підвищити духовне та освітнє значення міста Варанасі.

Як розповідало раніше BitukMedia, метиска лабрадора та німецької вівчарки Зої з американського штату Луїзіана потрапила до Книги рекордів Гіннеса через свій язик – найдовший у світі серед собак.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі