Середа, 1 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Палеонтологи виявили цвинтар стародавніх родичів слонів

Важливо

Стародавній “цвинтар слонів”, набитий масивними кістками, виявили вздовж того місця, де колись була доісторична річка в північній Флориді. Скам’янілості тварин, що давно вимерли, належать гомфотерам — родичам сучасних слонів. Їм приблизно 5,5 млн років і вони з’явилися в епоху міоцену.

Про це розповідає  Florida Museum.

Дослідники виявили скарб кісток гомфотера на ділянці великомасштабних розкопок неподалік Гейнсвіля, відомій як ділянка Монтбрук, у 2022 році. У результаті вчені розкопали цілі скелети одного дорослого і принаймні семи молодих гомфотерій. 

За оцінками вчених, висота дорослої особини сягає 2,4 м заввишки до плечей, а довжина черепа і бивнів — понад 2,7 м, що відповідає розміру сучасного африканського слона (Loxodonta africana).

Гомфотерії, мабуть, померли з різницею у сотні років, а не всі одразу. Дослідники вважають, що одна доросла тварина потонула в цьому місці, а тіла інших віднесло водою після смерті і вони скупчилися в закруті річки.

Ілюстрації різних родів гомфотерій, зокрема Rhynchotherium (внизу ліворуч), рештки яких знайшли у Флориді. Зображення надано Педро Толедо, CC BY
Гомфотери були одними з найрізноманітніших хоботних і поширилися майже на кожному континенті протягом свого 20-мільйонного панування. Зображення – MERALD CLARK / FLORIDA MUSEUM

Як розповідало раніше BitukMedia, рештки величезного динозавра виявили палеонтологи в Аргентині. Ця істота, як припускають, жила 90 млн. років тому. Доісторичний ящір виявився таким великим і міцним, що під під час транспортування його кістки пошкодили автомобіль та дорожнє покриття.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі