П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Гамбургер за $700 подають із чорною ікрою та коньяком “Людовик ХІІІ”

Важливо

Минулої п’ятниці у американському місті Філадельфія відкрився ресторан Drury Beer Garden. Там подають гамбургер “Золотий стандарт” із японською мармуровою телятиною ваґю А5 і дорогими морепродуктами. Булочку вкривають сусальним золотом. Загальна вартість страви – $700.

Про це повідомляє New York Post.

Окрім дорогої яловичини, у булочці є чорна ікра, трюфель, лобстер, фламбований із коньяком “Людовик XIII”, та витриманим ірландським чеддером. Зверху булку вкривають сусальним золотом.

Фламбування – це обробка їжі вогнем, коли її поливають спиртом та підпалюють. Коньяк “Людовик ХІІІ” виробляє французька фірма Rémy Martin. Його витримують щонайменше 40 років. Це лімітована серія напоїв. До “Золотого стандарту” подають одну унцію (близько 30 грам) цього коньяку у чистому вигляді. Пляшка напою коштує $4,1 тис.

До картоплі фрі замість соусу подають мед із нектару дереву із Нової Зеландії. Банка такого меду коштує  $816.

Ресторан тримають американські грецького походження Георге Цюріс та його сестра Васілікі Цюріс-Баліс.

“Бургери є одною з найулюбленіших страв у всьому світі. Ми раді запропонувати нашим гостям дивовижні, креативні та смачні страви з меню з новою концепцією”, – заявили власники.

Однак, як пишуть журналісти, американці не дуже оцінили пропозицію. На фоні інфляції користувачі пишуть, що замовляти такі дорогі страви – це несмак.

Але це не найдорожчий у світі бургер – той коштує $5964. Його із минулого липня продають в ресторані De Daltons  у Нідерландах.

Як повідомляло BitukMedia, японський бренд Cellato створив найдорожче у світі морозиво за версією Книги рекордів Гіннеса. Воно коштує $6696 за порцію. За такі гроші в Україні можна купити вживане авто Mercedes та Volkswagen.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі