Субота, 20 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Трюфель, сир, відходи із саке – створили морозиво за ціною вживаного авто

Важливо

Японський бренд Cellato створив найдорожче у світі морозиво за версією Книги рекордів Гіннеса. Воно коштує $6696 за порцію. За такі гроші в Україні можна купити вживане авто Mercedes та Volkswagen.

Про морозиво повідомляє офіційний сайт Книги рекордів.

Серед інгредієнтів таких вартісних ласощів – рідкісний білий трюфель, вирощений в італійському муніципалітеті Альба, який коштує близько $6905 за фунт (453 гр).

Також рецепт включає пармезан Parmigiano Reggiano та “саке-касу” – осад, який утворився під час приготування саке. Він має кремову текстуру і його часто використовують у кулінарії для маринування страв, а також у косметології. За смаком “саке-касу” нагадує саке і містить 8% алкоголю.

Морозиво створив шеф-кухар ресторану RiVi Тадайоші Йамада із Осаки. Cellato кажуть, хотіли об’єднати європейську та японську рецептуру у щось унікальне.

На розробку рецепту пішло 1,5 роки, було багато провалів. Але визнання Книги рекордів Гіннеса того варте, кажуть у Cellato.

А в Україні, наприклад, за приблизно $6,7 тис. на сайтах продажу авто пропонують придбати Volkswagen Golf 2007 року, Mercedes-Benz Vito 2006-го та Hyundai Sonata 2011 року.

Як повідомляло BitukMedia, німецьке кафе морозива Rino із міста Роттенбург виготовляє морозиво зі смаком цвіркунів. Зверху ласощі посипають додатково сушеними комахами.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі