Вівторок, 23 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Жінка купила розписані Пікассо тарілки за безцінь у секонд-хенді

Важливо

Американка із Нью-Йорка Ненсі Кавальєр купила чотири тарілки із серії Visage Noir (“Чорне обличчя”) у магазині “Армії спасіння” за $8 загалом. Коли вона дізналася, що це роботи Пікассо, то продала їх за понад $41 тис.

Про це повідомляє ArtNet.

Магазини “Армії спасіння” – це барахолки, де продають вживані речі. Жінка надибала там чотири дивні тарілки у 2017-му. Кожна із них коштувала $1,99.

Жінка почала шукати інформацію про кераміку в інтернеті та з’ясувала, що це роботи Пабло Пікассо із серії Visage Noir. Митець виготовив та розписав їх вручну у гончарній майстерні французького містечка Валлоріс у 1940-х роках.

Жінка звернулася до аукціоністів із  Sotheby’s, Christie’s і Bonhams. Там оцінили кожну з них від $3 тис. до $5 тис. Зрештою Ненсі домовилася із Sotheby’s і продала тарілки приблизно за $12 тис., $13 тис. та $16 тис.

“Я пішла на обідню перерву, дивилася на торги онлайн і плакала”, – пригадує Ненсі.

Четверту тарілку, на якій є автограф Пікассо, жінка зберігає у сейфі. Планує продати її через 20 років, а виручені кошти віддати доньці – ймовірно, для подорожі Європою.

Як повідомляло BitukMedia, два невідомі портрети пензля Рембрандта виявили у приватній колекції творів мистецтва британської родини. Їхня оціночна вартість становить від 5 до 8 млн фунтів стерлінгів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі