Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Розгадана таємниця корабля-примари, що вважався зниклим півстоліття (ВІДЕО)

Важливо

Таємницю корабля-примари розгадали дослідники з австралійського Державного об’єднання наукових та прикладних досліджень та Університету штату Тасманія. Йдеться про Blythe Star, який зник майже 50 років тому. Знайти його не вдавалось.

Про це повідомляє The Guardian.

Доля вантажного судна Blythe Star залишалася невідомою з 13 жовтня 1973 року. Того дня воно здійснювало черговий рейс між австралійським містом Хобарт, штат Тасманія, та островом Кінг. Несподівано корабель почав нахилятися на бік, а потім перекинувся. Десять членів екіпажу ледь встигли перебратися на надувний рятувальний пліт.

Їм довелося провести у відкритому морі дев’ять днів. Через виснаження та переохолодження вціліли лише семеро моряків. Зрештою, їм вдалось дістатися берега і висадитися на південному сході Тасманії. 26 жовтня, майже через два тижні після аварії, їх побачив і врятував автомобіліст, який проїжджав повз.

Судно шукали кілька десятиліть, проте виявити його вдалося лише у квітні 2023 року. Група дослідників, що займалася вивченням підводного зсуву, помітила уламки приблизно за 10,5 кілометра на захід від мису Саут-Уест-Кейп у Тасманії.

За допомогою картографічних даних та відеозйомки фахівцям вдалося впізнати Blythe Star. Корабель покривав невеликий шар водоростей, його корма пошкоджена, а рульова рубка відсутня.

Свого часу аварія Blythe Star призвела до прийняття в Австралії законів, які підвищили безпеку судноплавства. Зокрема, саме тоді було запущено систему повідомлення про місцезнаходження суден.

Урядова наукова агенція висловила сподівання, що картографічні та відеоматеріали, які дослідники зібрали з корабля, дадуть відповідь на питання про те, що саме спричинило його затоплення багато років тому.

Раніше BitukMedia розповідало про втрачений підводний човен часів Другої світової війни, який знайшли через 70 років.

А інший затонулий корабель часів Другої світової, що спочиває на дні Червоного моря, перетворився на квітучий кораловий риф.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі