П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Опубліковано перше відео, де затонулий “Титанік” видно цілком (ВІДЕО)

Важливо

З’явилася перша в історії повнорозмірна цифрова реконструкція “Титаніка”, який лежить на дні океану. Відео зробили компанія з картографування морських глибин. Фахівці провели під водою понад 200 годин та зробили 700 тисяч знімків судна з різних боків. Нове дослідження може переписати історію катастрофи найзнаменитішого лайнера XX століття.

Про це розповідає The Times and The Sunday Times  

Уламки “Титаніка” виявили у 1985 році і відтоді їх не припиняють досліджувати.  Але таким, яким показали його вчені у новому відео, люди раніше лайнер не бачили.

Досі нікому не вдалося сфотографувати “Титанік” цілком. Він лежить на великій глибині (3800 метрів) і сам по собі надто великий. Але для цілеспрямованих дослідників, як виявилось, немає нічого неможливого. Провівши під водою 200 годин, зробивши 700 тисяч знімків та прибравши зайву воду, компанія з картографування морських глибин Magellan Ltd та студія Atlantic Productions презентували перше в історії повнорозмірне цифрове сканування “Титаніка”.

Зображення – Atlantic Productions / Magellan

Вони детально відзняли лайнер з кожного боку і створили точну 3D-реконструкцію. На ній можна побачити, що “Титанік” розбитий на дві частини — його ніс та корма знаходяться за 800 метрів один від одного. Ніс, поцяткований сталактитами іржі, як і раніше легко впізнати, а от корма більше схожа на безладну металеву мішанину.

Сканування корабля провели компанія Magellan Ltd, яка спеціалізується на надглибоководних операціях, та одна з провідних світових кінокомпаній Atlantic Productions. Разом вони зараз знімають документальний фільм про “Титанік”.

Дослідники впевнені, що їхня зйомка дозволить відкрити невідомі факти про останні хвилини лайнера. Морський інженер, історик та дослідник морських катастроф Паркс Стефенсон, який присвятив вивченню “Титаніка” кілька років,  вже заявив ВВС, що нові знімки ставлять під сумнів той факт, що лайнер врізався в айсберг.

“Ми справді не розуміємо характер зіткнення “Титаніка” з айсбергом у 1912 році. Ми навіть не знаємо, чи він вдарився об нього правим бортом, як це показано у всіх фільмах. Корабель міг сісти на мілину й одночасно наштовхнутися на айсберг”, каже Паркс Стефенсон.  Відповісти на ці питання допоможе вивчення дна лайнера з боку корми — тільки так дослідники зрозуміють природу удару, пояснює Стефенсон.

Як розповідало раніше BitukMedia, режисер Джеймс Кемерон поставив фінальну крапку у багаторічній суперечці про те, чи міг вижити герой ДіКапріо з голівудського блокбастера “Титанік”.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі