П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Втрачений підводний човен часів Другої світової війни знайшли через 70 років

Важливо

Підводний човен “Альбакор” (USS Albacore) знайшовся через 70 років. Він зник безвісти під час Другої світової війни і вважався таким, що пішов у “вічне патрулювання”. І от тепер підводні археологи виявили уламки “Альбакора” біля берегів Японії.

Про це повідомляє Heritagedaily.

Підводний човен “Альбакор” почав свою службу 1 червня 1942 року. Він вважається одним з найуспішніших підводних човнів Другої світової війни: на його рахунку 10 потоплених ворожих суден.

За даними ВМС США, 24 жовтня 1944 року підводний човен “Альбакор” вийшов з порту Перл-Харбор для патрулювання японського узбережжя. Тоді про нього та екіпаж було щось чути востаннє. Припускали, що після цього підводний човен підірвався на міні біля берегів Хоккайдо й затонув.

Згідно з вилученими після закінчення війни записами, японський патрульний катер бачив вибух підводного човна поблизу узбережжя північно-східного Хоккайдо 7 листопада. Невдовзі після цього запаси з підводного човна спливли на поверхню. Довгий час вважалось, що то був “Альбакор” і він підірвався на міні.

Дослідники з Токійського університету на чолі з доктором Тамакі Ура використали історичні записи, щоб спробувати знайти Albacore. Пізніше за допомогою гідролокаційного обстеження місцевості вони виявили корпус підводного човна. Дистанційно керований підводний апарат зробив фото- і відеозапис місця катастрофи.

Зображення – United States Navy

Командування військово-морської історії та спадку США підтвердило, що знайдений підводний човен дійсно є USS Albacor. Вони виходили з кількох ключових характеристик.

“Як місце останнього упокою моряків, які віддали свої життя, захищаючи нашу націю, ми вітаємо доктора Ура та його команду і щиро дякуємо за їхні зусилля з пошуку місця аварії “Альбакора, – йдеться у прес-релізі директора Військово-морського управління історії та спадку. (NHHC) Семюеля Дж. Кокса. — Саме завдяки їхній напруженій роботі та постійній співпраці ми змогли ідентифікувати Albacore, який був загублений у морі понад 70 років тому”.

Як розповідало раніше BitukMedia, шведські морські археологи знайшли рештки галеону Applet, якому 393 роки. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі