П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Говорили про комікси – українські медики вперше розбудили дитину під час операції на мозку

Важливо

Фахівці лікарні Святого Миколая вперше в Україні провели операцію на мозку дитині, під час якої розбудили пацієнта. Це було потрібно, аби не пошкодити мовленнєві і рухові центри. Хірургічне втручання успішно переніс 15-річний Максим Волович із Тернополя.

Про це повідомило у Facebook Перше медичне об’єднання Львова.

Через пухлину в мозку Максим із восьми років страждав на сильні епілептичні напади. Хлопець займався танцями, але через пухлину не міг навіть бігати – напад міг статися через фізичну активність чи прояв емоцій.

Останніми роками хлопцеві було важко говорити, також у нього страждала пам’ять. Зрештою, виник високий ризик, що праву частину тіла паралізує.

Під час операції львівські хірурги розбудили Максима, аби не зачепити центри мовлення та руху у його мозку. Щоб хлопець не заснув, із ним говорили про його улюблені супергеройські комікси.

Пухлина була доброякісною. Дослідження показало, що лікарям вдалося повністю її видалити. Операція тривала загалом сім годин.

Як повідомляло BitukMedia, iталійські лікарі поділилися подробицями нещодавньої делікатної операції на мозку. Пацієнт, музикант за фахом, під час хірургічного втручання не спав, а грав на саксофоні.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі