Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Львівські лікарі проопервали немовля із важкою формою епілепсії

Важливо

Фахівці Дитячої лікарні Святого Миколая Першого медоб’єднання Львова прооперували 8-місячну Елсі із ковеля. Дитина потерпала від важких нападів епілепсії, які несли загрозу її життю. Для лікарів це був перший подібний випадок – раніше оперували дітей від двох рочків.

Про це повідомили на Facebook- сторінці Першого медичного об’єднання Львова.

Мати народила дівчинку передчасно – на 31-му тижні вагітності. Дитина два тижні провела в реанімації. Потім мама помітила симптоми судомів – дитина сильно здригалася, потім плакала і синіла. Напади ставалися десятки разів протягом доби і тривали по 20 хв.

МРТ підтвердила, що дівчинка страждає на фокальну кортикальну дисплазію частини однієї півкулі. Лікування у Києві та лікарнях Волині не допомогло.

Львівські лікарі вирішили провести дуже рідкісну для дітей операцію – передню квандрантну дисконекцію. Елсі стала першою такою крихітною пацієнткою для фахівців із лікарні Святого Миколая.

Львівські нейрохірурги прооперували 8-місячну дівчинку з Волині з важкою формою епілепсії
Фото: Перше медичне об’єднання Львова

Зону правої півкулі мозку, з якої йшли патологічні імпульси, від’єднали від обох півкуль, максимально зберігши при цьому зону, що відповідає за рухи. МРТ показало позитивний результат. Певний час поодинокі судоми у Елсі можуть відбуватися, але загалом вона одужує.

Як повідомляло BitukMedia, y львівській лікарні святого Луки провели операцію з подовження кінцівки 19-річному юнаку. Через перенесену у дитинстві важку хворобу права кінцівка хлопця була менша від лівої – аж на 5 см. Тепер, після успішного усунення дефекта, мрія Михайла здійсниться.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі