Середа, 8 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У Львові хірурги подовжили юнаку ногу – не росла через перенесену в дитинстві хворобу

Важливо

В львівській лікарні святого Луки провели операцію з подовження кінцівки 19-річному юнаку. Через перенесену у дитинстві важку хворобу права кінцівка хлопця була менша від лівої – аж на 5 см. Тепер, після успішного усунення дефекта, мрія Михайла здійсниться.

Про це розповіли у Першому медоб’єднанні Львова.

Цілих 18 років хлопець страждав від синдрому короткої ноги. Поки виправити цей дефект не взялися ортопеди-травматологи лікарні Святого Луки у Львові.

Ріст ноги Михайла уповільнився, коли йому було лише пів рочку. Діагноз лікарів – поліомієліт. Після тривалого лікування в інфекційній лікарні стало зрозуміло, що небезпечна недуга встигла незворотно вразити нервову систему дитини.

Наступні вісімнадцять років життя  Михайла стали щоденною боротьбою з  болем, дискомфортом і комплексами. Аби якось компенсувати дефект, хлопець був змушений ходити з ортопедичною устілкою та у спеціальних високих чоботах. Про звичайні кросівки як в інших дітей чи, тим паче, відкрите взуття  – годі було мріяти. 

Як пояснюють медики, різниця у довжині ніг негативно впливає і на загальний стан здоров’я людини. Біль у спині, перекос у тазі,  атрофування м’язів.

На час звернення лікарні Святого Луки до права нога Михайла була вже на 5 см коротша від лівої. Ортопеди-травматологи взялись допомогти юнаку жити повноцінно і без страждань. Операція, яку запропонували пацієнту, називається остеотомія. Потрібно розрізати кістку в двох місцях та встановити апарат Ілізарова. По мірі зростання ноги  – апарат подовжуватимуть, допоки не наростять потрібної довжини, пояснили лікарі.

Попереду у Михайла ще 5 місяців лікування та реабілітації. Однак перший омріяний крок у кросівках він вже зробив.

Як розповідало раніше BitukMedia, львівські хірурги сформували пацієнту палець з частини його ребра.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі