Середа, 24 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Втретє поспіль – українка стала абсолютною чемпіонкою Європи з важкої атлетики

Важливо

Українська важкоатлетка 26-річна Ірина Деха стала абсолютною чемпіонкою Європи на змаганнях у вірменському Єревані. Це третій поспіль рекорд Ірини у дисциплінах зі штангою.

Про це повідомила у Facebook Федерація важкої атлетики України.

Ірина виступала у ваговій категорії “до 81 кг” і стала кращою за усіма показниками: 123 кг у ривку, 135 кг у поштовху та 258 кг у сумі двоборства. У всіх категоріях вона посіла перше місце.

123 кг в ривку – це особистий рекорд Ірини. Перемога у категорії у поштовху принесла жінці звання абсолютно чемпіонки Європи. Деха значно випередила своїх конкуренток за сумою ваги, піднятої у двоборстві. Туркеня Дилара Нарін підняла загалом 235 кг, а представниця Молдови Олена Єрігіна – 234 кг.

Вперше Деха встановила рекорд у 2016 році – у ваговій категорії 75 кг та отримала три золоті нагороди: у ривку, поштовху та сумі багатоборств. У 2017-му Ірина здобула малу золоту медаль на чемпіонаті Європи.

Як повідомляло BitukMedia, науковці встановили, що ген людини C18ORF25 активується під час фізичних вправ і сприяє нарощуванню м’язової тканини. Його штучна активація в тілі дозволить розвивати м’язи без занять спортом і лікувати хвороби.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі