П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Міцні м’язи без спортзалу – науковці відкрили ген важкоатлетів

Важливо

Науковці встановили, що ген людини C18ORF25 активується під час фізичних вправ і сприяє нарощуванню м’язової тканини. Його штучна активація в тілі дозволить розвивати м’язи без занять спортом і лікувати хвороби.

Про це повідомляє New Atlas.

Нослідники з університетів австралійського Мельбурна та  данського Копенгагена досліджували які сигнали відбувають на клітинному рівні у м’язах людини до, під час і після різних типів вправ. Науковці встановили, що ген C18ORF25, функція якого була раніше невідома, активується найчастіше.

«Щоб визначити, як гени та білки активуються під час і після різних вправ, ми провели аналіз скелетних м’язів людини шляхом перехресного тренування, яке включало вправи на витривалість, спринт і силові вправи», — сказав керівник дослідження доктор Бенджамін Паркер.

Науковці провели експеримент на мишах – ті, яким бракувало гена C18ORF25, мали слабшу скелетну мускулатуру. А у тих мишей, ген яким активували, м’язи росли активніше.

Окрім пігулок, які замінять тренування, дане дослідження має інші застосування – у лікуванні м’язової атрофії та у м’ясній промисловості, кажуть науковці.

Як раніше повідомляло BitukMedia, науковці Національного університету Чунгнам у Південній Кореї змогли клонувати і генетично модифікувати цуценят породи бігль. Очікується, що це допоможе у лікуванні хвороб інших собак.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі