Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

В українському замку XV ст відкрили дитячу розважальну локацію

Важливо

У Дубенському замку на Рівненщині, збудованому у 1492 р., відкрили дитячу розважальну локацію. Ігрову кімнату влаштували в рамках проекту “Спільно. ЮНІСЕФ”.

Про це повідомила у Facebook Рівненська ОВА.

Мета ігрової кімнати – пишуть чиновники – подолати психологічні наслідки війни в ігровій формі. Усі заходи будуть проводити безкоштовно.

Такі локації створюють у всіх містах, де є внутршіні переселенці, пояснює начальниця управління культури і туризму Рівненської ОДА Любов Романюк. У Рівненській області така локація вже друга.

Як видно із опублікованих фото, інтер’єр кімнати спробували стилізувати під розташування у замку – зокрема, банери оформили у вигляді хурогв та геральдичних щитів із гербами. Поруч із сиволами ЮНІСЕФ розмістили історичну символіку.

На зображенні може бути: 4 людини та дитина
На зображенні може бути: 5 людей, дитина та дитяча іграшка

У Дубно знаходиться замок князів Острозьких — Любомирських. Спочатку він існував як фортеця волинян – виник у Х ст. Князь Костянтин Острозький почав розбудову та перебудову фортеці. 1492 рік вважається роком “народження” замку.

Зараз в Україні працюють понад 150 точок “Спільно” у 20 областях. Їх відвідали под 775 тис. українців, з них 480 тис. дітей.

Як повідомляло BitukMedia, на станції метро “Кловська” у Києві запрацювала локація для дітей. Її встановили за підтримки ЮНІСЕФ у рамках всеукраїнської програми “Спільно Дитячі Точки”.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі