Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У київському метро запрацювала дитяча точка – допомогло ЮНІСЕФ

Важливо

На станції метро “Кловська” у Києві запрацювала локація для дітей. Її встановили за підтримки ЮНІСЕФ у рамках всеукраїнської програми “Спільно Дитячі Точки”.

Про це повідомляє КМДА.

“Створений простір допоможе покращити умови перебування батьків із дітьми на станції метро під час повітряної тривоги і вдень і вночі”, – пишуть у прес-службі.

Із 8:00 до 20:00 щодня на дитячій точці працюватимуть два адміністратори. У разі оголошення повітряної тривоги дітей пускатимуть до простору цілодобово. Точка укомплектована дитячими іграми та книжками.  До співпраці залучили також професійних педагогів, лікарів, аніматорів та психологів, які будуть проводити майстер-класи для дітей та грати із ними в розвивальні ігри.

Начальник КП “Київський метрополітен” Віктор Брагінський розповів, що у перші дні повномасштабного вторгнення на станціях столичного метро переховувалися близько 2 тис. дітей. Їх намагалися відволікати та розважити волонтери, громадські та міжнародні організації.

“На жаль, небезпека досі триває, і дитячий простір, який ми сьогодні презентуємо на станції “Кловська”, – це місце, де батьки разом із дітьми можуть перечекати повітряну тривогу. Тут є все необхідне, аби діти могли відволіктися та провести час з користю, і в безпеці”, – сказав Брагінський.

Як повідомляло BitukMedia, iз початку російського повномасштабного вторгнення 41-річний успішний японський бізнесмен Піка Худжо Хідето покинув справу та приїхав в Україну волонтерити. Вже майже рік він мешкає в одному із прихистків для переселенців у Дніпрі. Його знають за ім’ям Піка.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі