Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Корпус реабілітації центру “Незламні” для людей, які постраждали від війни, відкрили у Львові

Важливо

Корпус реабілітації Національного реабілітаційного центру “Незламні” відкрилиу Львові. Тут українці, які постраждали від війни, зможуть отримувати допомогу – від хірурга і до реабілітолога. Щороку фахівці центру лікуватимуть понад 10 тис. людей, підкреслюють у центрі

Про це повідомляють на сторінці UNBROKEN Ukraine.

Національний центр реабілітації України створили на базі Першого територіального медичного об’єднання Львова під патронатом МОЗ України. Йдеться про найбільшу медичну установу України, до якої входять дві дорослі лікарні та одна дитяча.

Корпус реабілітаційного центру “Незламні” облаштували у приміщенні старої поліклініки на вулиці Мазепи. Поки відкрили першу чергу корпусу. Його реконструкція тривала чотири місяці, розповідає “Суспільне. Львів”. 

У центрі надають фізичну, психологічну та психосоціальну реабілітацію людям, які постраждали внаслідок військової агресії рф проти України –  і військовим, і цивільним. Тут також займаються виготовленням та встановленням протезів. 

У корпусі є сім поверхів з кабінетами для реабілітації, сучасним обладнанням: системами ходьби, роборукавичками та різними тренажерами для відновлення. 

“Основні напрямки роботи нашого центру – це реконструктивна хірургія, протезування та реабілітація. Тут є зали для занять, зали для ерготерапії, зали для психотерапії, зали для терапевтів з відновлення мовлення”, — каже керівник нового корпусу центру “Незламні” Ігор Кошівка.

Також тут облаштували кімнати “квартира” та “магазин”, щоб пацієнти вчилися дбати про себе заново. 

Відкрили корпус за фінансової підтримки міжнародних партнерів. За словами гендиректора Першого медичного об’єднання Львова Олега Самчука, від 12 квітня у новому корпусі розпочинають приймати пацієнтів зі всієї України. Всю медичну допомогу пацієнти отримують безоплатно.

Як розповідало раніше BitukMedia, у львівській лікарні Св. Пантелеймона відновили палець 24-річному Назару з частини його ребра.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі