Понеділок, 6 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Латвія почала судити російських пропагандистів

Важливо

У столиці Латвії Ризі почалася серія судових процесів проти російських пропагандистів, які співпрацювали із кремлівськими каналами Sputnik і Baltnews. У порушенні санкцій Євросоюзу звинувачують 16 осіб.

Про це повідомляє Delfi.

Російський Sputnik заблокували у Латвії у 2016 році, а його “дзеркала” –  після початку російської повномасштабної війни в Україні 2023 року.  Baltnews заблокували у 2019-му. Обидва канали пов’язані із RussiaToday, гендиректором якого є дмитро кисєльов – на нього накладені санкції ЄС.

Латвійських журналістів звинувачують у тому, що вони “свідомо і з корисливих мотивів надали господарчий ресурс особі, яка перебуває під санкціями”. Латвійська Національна рада з електронних ЗМІ вирішила, що діяльність цих людей становить загрозу для безпеки Латвії. Окрім виправдання війни в Україні, публікації пропагандистів “систематично розпалюють національну ненависть”

Окрім журналістів судять також прокремлівського активіста Володимира Ліндермана та помічника депутата Європарламенту Сергія Мелконова.

Як повідомляло BitukMedia, у американському виданні The New York Times опублікували комікс української ілюстраторки Жені Олійник What We Had To Lose («Що нам довелося втратити»). В ньому вона розповідає історію свого партнера, який пішов на війну, але не зміг повернутися до цивільного життя. Зрештою, їм довелося розійтися, і чоловік загинув.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі