Середа, 24 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

В Україні оцифрували унікальні археологічні знахідки, врятовані від контрабандистів (ВІДЕО)

Важливо

Департамент інформаційно-комунікаційних технологій КМДА та команда “Київ Цифровий” оцифрувала унікальні археологічні знахідки, які контрабандисти намагалися вивести із України. Побачити пам’ятки історії можна у віртуальному музї національної спадщини на туристично-культурному хабі Києва.

Про це повідомляє КМДА.

Відтепер віртуально розглянути можна сокиру-кельт (ХІІІ-ХІІ ст. до н.е.), римські та польські монети, які мають цінність для нумізматів, скіфські наконечники,
дзеркало (IV ст. до н.е.), рідкісні вістря списів комарівської (XV-XIII ст. до н.е.) та сабатинівської культур (XIII ст. до н.е.).

Експерти оцифрували найцікавіші експонати із того, що вилучили київськими митники у зловмисників протягом останніх місяців. Загалом митникам вдалося врятувати від “чорного ринку” 469 предметів нумізматики, фалеристики, холодної зброї та військового спорядження від епохи бронзи до ХІХ ст.

Як повідомляло BitukMedia, в Україні створили сайт “Музей фрагментів війни”, який збере понад 300 історій про повномашстабне вторгнення в Україну. Розробники кажуть, що хотіли дати голос цивільному населенню.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі