П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Родина з Донеччини евакуювала понад 80 котів

Важливо

Мешканки Костянтинівки на Донеччині Тетяна Кірсоненко та її донька Оксана Шелудченко eвакуювали до Черкащини 80 котів та шістьох собак. Жінки почали підбирати покинутих чотирилапих ще до повномашстабної війни і рятувалися від обстрілів разом із ними.

Про це повідомило ТСН.

Оксана почала рятувати покинутих тварин на батьківщині ще до початку повномасштабного вторгнення. Зрештою, у родини виявилося 80 котів та кілька собак – їх ще цуценятами знайшли на смітнику. Коли Костянтинівка стала прифронтовим містом і почало “прилітати”, родина вирішила евакуюватися. Але тварин покинути не змогли.

Жінки виїхали спочатку самі із кількома котами на авто. Решту вивезти допомагали волонтери. Тварин перевозили на бусику у клітках. Дорога зайняла 12 годин. На одному із блокпостів військові віддали жінкам хворого котика Петрика.

Тепер жінки та чотирилапі живуть у селі на Черкащині – хату придбали зазделегідь. Евакуювалися вчасно – у подвір’я, де тримали котів, були прильоти, над квартирою Оксани пошкоджено дах.

Більшість із котів ночують у літній кухні, кілька живуть у будинку. Деякі із котів мають хвороби, які жінки лікують самотужки. Годувати котів допомагають небайдужі сусіди. На тиждень потрібно близько 50 кг сухого корму – це до 15 тис. грн.

Як повідомляло BitukMedia, волонтер Денис Христов вивіз із донецької прифронтової Карлівки місцевого фермера, а разом із ним 71 козу, 45 кур, двох кішок та собаку. Чоловік не бажав залишати господарство попри близкість фронту.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі