П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

В Україні створили онлайн “Музей фрагментів війни”

Важливо

В Україні створили сайт “Музей фрагментів війни”, який збере понад 300 історій про повномашстабне вторгнення в Україну. Розробники кажуть, що хотіли дати голос цивільному населенню.

Про це повідомляє сайт Музею.

Творці проекту здійснюють поїздки на деокуповані території, спілкуються із людьми та знаходять артефакти. Артефакти кладуть у куби із прозорої епоксидної смоли та продають заради благочинності. Але перед тим їх оцифровують та виставляють на сайт.

Серед експонатів – фрагмент стільця, деталька конструктора Lego та шматочок літака “Мрія”. Загалом таким чином намагаються продати 300 експонатів.

«Музей уламків війни – це унікальний мистецький проєкт, спрямований на привернення уваги до війни в Україні через створення кубів із прозорої епоксидної гуки з артефактами війни. Проєкт народився з бажання дати голос цивільному населенню, яке постраждало від російського вторгнення, та підвищити обізнаність про його наслідки», – йдеться на сайті.

Зібрані кошти передадуть трьом благодійним фондам:

  • SupportAzov, патронатної служби Азову;
  • AzovStal Families, фонду підтримки сімей загиблих захисників Маріуполя;
  • фонду Voices of Children, який надає психологічну допомогу та реабілітацію дітям.

Як повідомляло BitukMedia, iз 30 березня на стрімінговій платформі Netflix вийде фільм “Борщ. Секретний інгредієнт” із Євгеном Клопотенком. Це документальний фільм про локальні рецепти найупізнаванішої української страви.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі