П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Netfliх покаже фільм про борщ із Клопотенком

Важливо

Із 30 березня на стрімінговій платформі Netflix вийде фільм “Борщ. Секретний інгредієнт” із Євгеном Клопотенком. Це документальний фільм про локальні рецепти найупізнаванішої української страви.

Про це розповідає The Village Україна.

У фільмі “Борщ. Секретний інгредієнт” кухар Євген Клопотенко мандрує Україною у пошуках “секретного інгредієнту” борщу, а насправді вивчає його регіональні рецепти.

Зокрема, у фільмі покажуть рецепти борщу із Київщини, Галичини, Одещини, Карпат, їдальні Чорнобильської АЕС та військової польової кухні під Бердянськом.

Фільм “Борщ. Секретний інгредієнт” зняв у 2020 році канал 1+1. Перші покази відбувалися у ранковому шоу “Сніданок”, потім проект розвинули до повноцінної “документалки”.

Під час роботи над проєктом  Клопотенко подав до ЮНЕСКО запит на визнання борщу нематеріальною спадщиною України. ЮНЕСКО визнала борщ таким 1 липня 2022 року.

Як повідомляло BitukMedia, українська співачка Христина Соловій презентувала кліп до саундтреку з українського  ЗD-мультфільму “Мавка. Лісова пісня” за мотивами драми-феєрії Лесі Українки Текст і музику до пісні написала сама Христина Соловій.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі