П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Миколаївщина створює власну вишиванку – із таврійськими мотивами

Важливо

11 березня на Миколаївщині стартував проект “Миколаївська вишиванка з таврійським розписом”. Учасники вперше перенесуть “таврійку” на полотно.

Про це повідомляє Укрінформ.

Керівницею проекту є методистка ГО “Центр навчання і освіти дорослих “Південь” Руслана Сікаленко. Вона розповідає, що це навчальна програма, мета якої – розширити коло знавців регіонального таврійського розпису і спільно з тренерсько-викладацьким складом створити новий бренд.  Ідея створити вишиванку належить місцевій мисткині, Заслуженій майстрині народної творчості України Любові Паранюк

До проекту залучать людей, які уже уміють вишивати. Вони пройдуть цикл спеціальних занять. Викладачі познайомлять з канонами української вишивки, символікою та кольорами таврійського розпису, а також навчать рушниковим швам, вишиванню хрестиком, художньою гладдю тощо.

Учасники проекту зможуть вишити сорочки із мотивами “таврійки” для себе.

Таврійський розпис є унікальним в Україні. Після початку війни на Миколаївщині припинили виробляти сувеніри із ним. Нещодавно майстри знову почали працювати.

Як повідомляло BitukMedia, aрт-потяг запустили у київському метро. На вагонах зображені патріотичні малюнки, слова та фрази, що вже стали символічними за час повномасштабної війни.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі