Середа, 8 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Львівські учні розробили унікальний освітлювач для військових

Важливо

Учні львівського училища комп’ютерних технологій та будівництва створили ліхтарик FireFly. Тестовий зразок працює без заміни батарейок працюж уже півроку. Тож його замовляють військові для передової.

Про це повідомляє сайт zaxid.net.

Учні розробили ліхтарик у рамках проекту “Компанія” від Junior Achievement. JA – це безкоштовні навчальні програми з підприємництва та економіки для юнацтва.

Проект, в якому брали участь учні, передбачав створення власної міні-компанії. Вона отримала назву NANOLED. Під її брендом створили та почали реалізовувати ліхтарики FireFly – “світлячок”.

Проект стартував у вересні. Над розробкою працювали п’ятеро першокурсників училища під керівництвом викладачки Христини Мілян.

“Винахід наших учнів став відразу дуже популярним, адже він коштує лише 100 гривень, а світить без заміни батарейок вже приблизно шість місяців. Військові задоволені, адже він поміщається у кишені і має таку конструкцію, яка не замокає. Є доброю альтернативою окопним свічкам”, – розповілає Марія Поліщук, директорка училища.

Ліхтарик портативний, не потребує зарядки та працює тривалий час на батареї. Тож його почали передавати військовим.

Як повідомляло BitukMedia, викладач трудового навчання із Черкас Петро Вітько розробив міні-пічки для українських військових та виготовгляє їх разом зі своїми учнями. Вона створена для екстремальних умов.



Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі