П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Польща створює найбільшу у Європі сухопутну армію

Важливо

Польща почала потужне переозброєння армії на фоні російської загрози в регіоні. Вона планує виділити цього року на фінансування оборони 4% ВВП, а кількість військ збільшити до 300 тис.

Про це повідомляє The Telegraph.

Зараз витрати на оборону, до яких вдається Варшава, вдвічі перевищують вимоги НАТО і є найбільшими у Альянсі в перерахунку на душу населення.

Поляки замовили 1 тис. танків K2 у Південній Кореї, та 250 танків M1A2 SEPv3 Abram у США. Тож танковий парк Польщі буде найбільшим у Європі.

Планує Варшава розвивати й артилерію. Її поповнять 600 установок K9, 18 HIMARS з 9000 ракетами та 288 РСЗВ K239 Chunmoo MRL із Південної Кореї.

Країна планує самостійно довести кількість валсних БМП Borsuk  до 1 тис. У США поляки закуплять  96 вертольотів AH-64E Apache, а у Південної Кореї – 48 бойових літаків FA-50.

Польща також планує побудувати великий оборонний завод для ремонту техніки у співпраці із Британією.

Число війська Варшава планує підвищити до 300 тис. – зараз кількість загального персоналу становить 120 тис.

Як повідомляло BitukMedia, директор німецького збройного концерну Rheinmetall Армін Паппергер заявив, що має намір побудувати в Україні завод із виробництва танків ще до закінчення війни із росією. Завод зможе виробляти до 400 машин типу “Panther” за рік.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі