П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Німеччина планує побудувати в Україні танковий завод до закінчення війни

Важливо

Директор німецького збройного концерну Rheinmetall Армін Паппергер заявив, що має намір побудувати в Україні завод із виробництва танків ще до закінчення війни із росією. Завод зможе виробляти до 400 машин типу “Panther” за рік.

Про це Паппергер заявив у інтерв’ю німецькому виданню Spiegel.

У танковий завод планують вкласти 200 млн євро. Німець називає переговори із українською багатообіцяючими. І сподівається, що рішення буде прийнято протягом двох місяців.

“Panther” – це розробка на основі танку Leopard 2. Завод представив розробку влітку минулого року. Для Україна ця модель буде зручною, адже українські бійці уже уміють керувати “Леопардами”.

На думку Паппергера, для перемоги Україні потрібно від 600 до 800 танків. У Німеччини зараз наявні 300 “Леопардів”. Тож цього буде недостатньо, якщо Бундестаг наважиться передати їх усі Києві. Промисловець готовий будувати завод навіть попри загрозу російських ракетних обстрілів.

Як повідомляло BitukMedia, Франція, Німеччина та Британія заявили про намір виробляти зброю в Україні. Але Лондон планує стати на “початку черги”. Такі ідеї стали активніше обговорювати після візиту до Британії українського президента Володимира Зеленського

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі