Четвер, 18 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Велика Британія планує виробляти зброю в Україні – й обігнати Францію та Німеччину

Важливо

Франція, Німеччина та Британія заявили про намір виробляти зброю в Україні. Але Лондон планує стати на “початку черги”. Такі ідеї стали активніше обговорювати після візиту до Британії українського президента Володимира Зеленського

Про це повідомляє The Telegraph.

Про наміри Лондона стало відомо зустрічі прем’єра Ріші Сунака із президентом України Володимиром Зеленський та після того, як Британія заявила про намір відправити до України свої винищувачі. Будь-яке спільне підприємство, швидше за все, потребуватиме схвалення прем’єра Сунака, відзначають журналісти. Однак офіційні британські урядовці поки відмовляються коментувати новину, зазначаючи, що це питання до військових промисловців.

Україна уже має певний досвід співпраці із іншими країнами – наприклад, виробляла гвинтівки за американською ліцензією та встановив на українських танках ізраїльську електроніку.

Ед Арнольд, науковий співробітник дослідницького центру Королівського інституту об’єднаних служб і колишній офіцер британської армії НАТО, каже, що спільне промислове виробництво важкої техніки наблизить Україну до НАТО та європейських структур безпеки.

Раніше повідомляли, що німецький концерн Rheinmetall побудувати завод з виробництва танків після війни. Однак Україні потрібна зброя уже зараз. Захід хоча і нарощує потужності виробництва, але на це можуть піти роки, пишуть журналісти.

Раніше в інтерв’ю BitukMedia ексрадниця американського президента Джорджа Буша-молодшого і ветеран Держдеп  заявила, що Російський диктатор володимир путін може застосовувати ядерну зброю лише для шантажу. Він робитиме це, допоки захід більше турбується про нього, а не про перемогу України.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі