П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У столичному метро курсуватиме патріотичний арт-потяг

Важливо

Арт-потяг запустили у київському метро. На вагонах зображені патріотичні малюнки, слова та фрази, що вже стали символічними за час повномасштабної війни.

Про це повідомили у КМДА.

Курсуватиме арт-потяг червоною гілкою метрополітену “Академмістечко – Лісова”. Вагони розписувала компанія Paint Hunters, яка займається створенням муралів. 

Художники розписали арт-потяг у подарунок столиці та киянам, кошти міста не залучали.

Ще з новин КП “Київський метрополітен” – отримання гуманітарної допомоги від Міжнародної Організації з Міграції . Її завдання зробить перебування мешканців столиці на підземних станціях під час повітряних тривог більш комфортним, повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Це – 10,5 тис. розкладних стільців, 1.5 тис. ковдр та 1.5 тис. матраців.  Ці речі є необхідними для київського метрополітену, 46 станцій якого працюють у цілодобовому режимі як укриття під час ворожих атак росіян. Вони вже забезпечені питною водою, санітарними вузлами, вентиляційною системою, мережею інтернет.

Допомогу розподілять на кожну підземну станцію. Для того, щоб отримати стільці, необхідно звернутися до чергового персоналу на станції. Ковдри та матраци будуть використовуватися у випадку довготривалої повітряної тривоги (понад 12 годин).

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі