Субота, 20 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Переселенець із Маріуполя відремонтував сотні дронів для ЗСУ

Важливо

Переселенець із Маріуполя Андрій Гежа відремонтував уже 200 дронів для ЗСУ. Чоловік переїхав до Запоріжжя та поставив ремонт військової техніки на потік.

Про це розповідає Шо Там.

До російського повномасштабного вторнення Гежа працював у Маріуполі майстром із ремонту побутової техніки. Коли росіяни почали бомбити рідне місто, чоловік почав допомагати ЗСУ ремонтувати дрони. Перший безпілотник відремонтував під обстрілами.

У певний момент Гежа не міг залишатися у місті через обстріли і переїхав до Запоріжжя. Там поставив ремонт дронів на потік. Деталі збирає із усіх можливих ресурсів – хтось донатить, хтось присилає чи привозить із закордону, діти віддають на дрони свої іграшки.

“Нам допомагали литовці, із Польщі, з Німеччини нам надсилали. Дякуємо цим людям. За рахунок цього в нас пішло!”, — каже Гежа.

Однак не усі дрони можна відновити, ремонту підлягають лише 80% безпілотників, зізнається майстер. Однак продовжувати свою справу він планує до перемоги.

Як повідомляло BitukMedia, мешканець міста Гадяч на Полтавщині Артур Біжко на 3D-принтері надрукував безпілотник для ЗСУ. Вага корпусу дрона – 1,1 кг, а вартість – у рази нижча за аналоги.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі