Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Перша у світі – у Києві відкрили музичну кафедру ЮНЕСКО

Важливо

9 березня у Національній музичній академії України ім. П.І.Чайковського відкрили першу у світі музичну кафедру ЮНЕСКО “Музика, освіта, наука – заради миру”. Музакадемія нещодавно підписала про це договір із ЮНЕСКО.

Про це повідомляє Укрінформ.

Із нагоди відкриття нової кафедри на Майдані Незалежності відбувся концерт симфонічного оркестру “Київ-Класик”, яким дерегував керівник кафедри, артист ЮНЕСКО в ім’я миру Герман Макаренко. У виконанні музикантів прозвучав Гімн України та Гімн ЄС – фрагмент “Оди до радості” Людвіга ван Бетховена.

Макаренко згадав, що минулого року його оркестр теж давав концерт на Майдані – на 14й день війни.

“Сьогодні під час концерту я відчував впевненість і радість від того, що за рік багато що змінилося, хоча, на жаль, не до кінця, і війна ще триває”, – зазначив він.

Проректор з навчальної роботи Національної музичної академії Віктор Бондарчук зазначив, що музична кафедра ЮНЕСКО є поки що єдиною у світі.

“Вона буде популяризувати українську культуру в Європі і світі і презентувати нашу країну і нашу музичну академію та її досягнення. Наша перевага полягає в тому, що музика як символ єднання націй, держав і континентів може достукатися до всіх сердець”, – каже Бондарчук.

Представники ООН та ЮНЕСКО зізналися, що свідчення війни в Україні для них болісні, і вони сподіваються, що музика надихне Україну на відновлення.

Як повідомляло BitukMedia, ООН Жінки в Україні та Український інститут вручили премію Women in Arts. The Resistance помітним українським мисткиням, які відомі на Батьківщині та закордоном. Увагу приділили тим, хто працює із темою української ідентичності, війни, розвінчує фейки та показує українське мистецтво закордоном.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі