П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

В Україні вручили престижну премію Women in Arts 2023

Важливо

ООН Жінки в Україні та Український інститут вручили премію Women in Arts. The Resistance помітним українським мисткиням, які відомі на Батьківщині та закордоном. Увагу приділили тим, хто працює із темою української ідентичності, війни, розвінчує фейки та показує українське мистецтво закордоном.

Про це повідомляє Детектор.Медіа.

У номінації  Жінки у візуальному мистецтві перемогла Алевтина Кахідзе, яка поєднує мистецтво та просвітництво в Україні та закордоном з 2014 року.

У номінації Жінки в музиці відзначили Аллу Загайкевич, сучасну композиторку та виконавицю електроакустичної музики.

У номінації Жінки в театрі відзначили Ніну Захоженко, яку називають одною із найяскравіших представниць у драматургії.

У номінації Жінки в кіно перемогла Аліна Горлова, яка знімає зараз документалістику про війну та займається волонтерською діяльністю.

У номінації Жінки в літературі відзначили поетку Галину Крук, яка займається темою війни з 2014 року, авторку промови “Мені шкода, що поезія не вбиває”, виголошеної нею на поетичному фестивалі в Берліні.

У номінації Жінки в культурному менеджменті відзначили Юлію Ваганову – в.о. директора Музею мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків.

У номінації Жінки в журналістиці, критиці і дослідженнях перемогла Анастасія Платонова за її цикл матеріалів про росію “Розплутуючи імперію”. 

Особливу відзнаку e отримала Юлія Сідорова (Юлія Григорович)., парамедикиня ЗСУ з позивним «Куба», очільниця медслужби Veteranka.

Також на церемонії нагородження відбулася прем’єра жіночого маніфесту. В його основі – пісня та відео під назвою “Ти є велика сила”.

Це авторська робота команди музичного каналу MEGOGO LIVE спільно з ООН Жінки в Україні та Українським інститутом.

Як повідомляло BitukMedia, yкраїнка Лілія Усік уперше стала депутаткою німецького парламенту Бундестагу. Жінка родом із Костянтинівки, що на Донбасі.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі